Újdonságok: Webes levelező kliens

Sziasztok,

Újabb frissítésekkel, funkciókkal láttuk el a webes levelező felületet, hogy ezzel is elősegítsük a megfelelő biztonságot és színesebbé tegyük a felület által nyújtott funkciókat.

Kettő új funkció került bevezetésre:

  1. TLS titkosítás állapotának jelzése
  2. Gravatar használatának lehetősége

--------------------TLS Lakat-------------------

TLS titkosítással érkezett levél esetén minden levél fejlécében, a tárgy mellett látni fogtok egy kis lakatot. A lakat állapota és színe jelzi, hogy az adott email milyen titkosítással és biztonsági szintel érkezett. 

Arról, hogy pontosan mi is a TLS titkosítás itt találtok leírást: WIKI

Három eset lehetséges:

1. Zöld bezárt lakat, ami azt jelenti hogy biztonságos TLS1.2 vagy TLS1.3 kapcsolaton keresztül érkezett.

2. Kék bezárt lakat, ami azt jelenti hogy biztonságos belső rendszeren érkezett levél. (Ilyen például amikor belső rendszerüzenetet kapsz.)

3. Piros nyitott lakat, azt jelenti hogy titkosítatlan üzenetet kaptál. Sok esetben a SPAM üzenetek igy érkeznek, így érdemes ezekre fokozottan odafigyelni.

 
--------------------Gravatar funkció-------------------
 
A Gravatar funkció lehetővé teszi hogy képet adj hozzá a saját fiókodhoz és, hogy ezt a képet a partnereid lássák akik hasonló szolgáltatást használnak. 
 
1. Ahhoz hogy múködjön először regisztrálni kell a Gravatar oldalára ITT.
A regisztráció során hitelesíteni kell azt az email címet amihez csatolni kívánod a képet, majd a képet is fel kell tölteni. A rendszer képes méretre vágni a képet, hogy megfelelően jelenjen meg.
 
2. Be kell állítani a levelezésedben is hogy engedélyezed a használatát. A Beállításokban találod az alábbi helyen (alapértelmezés szerint be van kapcsolva, de érdemes ellenőrizni):
 
Ha minden jó állítottál be, akkor 5-10 percen belül már minden partnered látni fogja a menyitott levélben az általad közzétett képet valahogy így: